Η στοχοποιηση των μεταναστών δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Βοριδης, ο Αδωνις, ο Καρατζαφερης και τα λοιπά φασιστοειδή, έχουν θεμελιώσει την πολιτική τους ανέλιξη στην ξενοφοβία και στην "ανωτερότητα" της Ελληνικής φυλής, καθώς γνωρίζουν ότι ευκολότερη τροφή που μπορείς να ταΐσεις έναν ξελιγωμένο νεοέλληνα είναι το μεγαλείο των προγόνων του και το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Δυστυχώς όμως τους μετανάστες δεν τους στοχοποιησαν μόνο οι γραφικοί και οι φασίστες. Και το ίδιο το Ελληνικό κράτος εξ΄ αρχής τους αντιμετώπισε ως μιάσματα ξεχνώντας ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια η χώρα μας ήταν αυτή που εξήγαγε μετανάστες… Παρ ότι όμως το ελληνικό κράτος ποτέ δεν τους συμπάθησε αποφάσισε να τους ανεχτεί για να τους εκμεταλλευτεί. Τότε υπήρχε το όραμα της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε, αλλά και τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και οι μιζαδόροι και οι εργολάβοι χρειάζονταν άφθονα φθηνά εργατικά χέρια για να κατασκευάσουν τα «απαραίτητα» έργα με το μικρότερο κόστος. Έτσι (όπως και οι περισσότερες εκθέσεις ομολογούν) οι μετανάστες αποτέλεσαν παράγοντα ανάπτυξης της χώρας. Σήμερα όμως που η ανάπτυξη βρίσκεται υπό το μηδέν εξ’ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το αστικό ελληνικό κράτος αποφάσισε ότι δεν τους χρειάζεται πια. Άλλωστε η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων είναι τέτοια που μπορούν εύκολα να αναπληρώσουν το κενό. Η παραπαιούσα κυβέρνηση Καραμανλη σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις μίζες και τα σκάνδαλα; αλλά και για να περάσει ευκολότερα τρομονομους και αντιλαϊκά μέτρα. βρήκε ένα ιδανικό εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο των μεταναστών, στοχοποιωντας τους, ως υπαιτίους για όλα τα δεινά της χώρας. Τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις ευρωεκλογές αποτελούν στην ουσία πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας Καρατζαφερη και προβλέπουν επιχειρήσεις «σκούπα», απελάσεις και εγκλεισμό μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!!! Η αρχή έγινε από την Πάτρα όπου γκρεμίστηκε ο καταυλισμός των προσφύγων. Η συνέχεια περιλάμβανε την Αθήνα, όπου σε κοινή αποστολή αστυνομίας και χρυσής αυγής εκκενώθηκε το παλιό εφετείο, στο οποίο είχαν βρει άσυλο δεκάδες μετανάστες. Εκτός της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση είχε άξιους συμπαραστάτες σε αυτό το έργο όλα τα αστικά Μ.Μ.Ε., το ΠΑΣΟΚ μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά το ΛΑΟΣ το οποίο εξέφρασε βέβαια και τις ενστάσεις του ζητώντας ακόμη πιο δραστικά μέτρα!!
Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τόσο άθλιες που θα ζήλευε ακόμη και ο Χίτλερ, καθώς χρησιμοποιούνται για αυτόν τον ρόλο ακόμη και πρωην κυνοστασια!!!
Στην Λέσβο οι μετανάστες εξεγέρθηκαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αφού σε έναν χώρο που έχει προδιαγραφές να «φιλοξενήσει» 250 άτομα, έχουν στοιβαχθεί περισσότεροι από 930, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Την φρικιαστική κατάσταση στο κέντρο ηρθαν να επιβεβαιώσουν και οι απεσταλμένοι της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ (ο ΟΗΕ έχοντας σαφώς πιο ανθρωπιστικό πνεύμα συνήθως τους εξοντώνει στις πατρίδες τους και δεν τους στοιβάζει σε στρατόπεδα...).
Η κραυγή των προσφυγών για ελευθερία αποτελεί ένα μάθημα αξιοπρεπείας για όλους μας, ενώ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Δεν είναι λαθραίοι. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Είναι άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη, εξαθλιωμένοι από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και ρημαγμένοι από τις «ανθρωπιστικές» βόμβες του «πολιτισμένου» κόσμου, που φεύγουν από τις πατρίδες τους με κίνδυνο της ζωής τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Πολλούς από αυτούς ο δρόμος τους, τους έφερε στην Ελλάδα, όχι επειδή το επέλεξαν οι ίδιοι, αλλά γιατί εγκλωβίστηκαν εδώ στην προσπάθεια τους να περάσουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χωρά.
Φυσικά το ζήτημα δεν είναι Ελληνικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η Ε.Ε όσο και ο ΟΑΣΕ θεωρούν την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ως ένα πρωτεύον ζήτημα. Καμιά όμως από τις λύσεις που προτείνονται δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το αίτιο της μετανάστευσης, δηλαδή την εξαθλίωση των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου από τους ιμπεριαλιστές και τις πολυεθνικές, αλλά μόνο το να αποτρέψουν τους πρόσφυγες (δηλαδή τα θύματα της πολιτικής τους) να ζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Οι μετανάστες αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνικής ζωής γι’ αυτό και είναι οι πρώτοι που δέχονται την επίθεση του κεφαλαίου. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους δεν αποτελεί την λύση ενός προβλήματος αλλά την αρχή ενός ευρύτερου προβλήματος που έχει ως στόχο την καταπάτηση κάθε δικαιώματος ολόκληρης της εργατικής τάξης ανεξαρτήτως καταγωγής, προς όφελος των αστών.