Μετά την απόσυρση του δημοψηφίσματος από τον ΓΑΠ και την ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που παρέμεινε για να φύγει, ολόκληρος ο συστημικός μηχανισμός έχει ξεκινήσει έναν ανηλεή αγώνα να αναδείξει την ανάγκη σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ως μόνης λύσης για την σωτηρία της πατρίδας. Η απροκάλυπτη προώθηση αυτής της λύσης από τα ΜΜΕ είτε μέσω ρεπορτάζ και συνεντεύξεων είτε μέσω διαφόρων γκάλοπ, που επιδιώκουν, όχι να εκφράσουν την κοινή γνώμη αλλά την χαλιναγωγήσουν, δείχνει ξεκάθαρα το αδιέξοδο που βρισκόμαστε. Ο ελληνικός καπιταλισμός με την κυβέρνηση συνεργασίας παίζει το τελευταίο του χαρτί.
Αυτή η κυβέρνηση που τόσο θέλουν να δημιουργήσουν δεν θα έρθει για να επιλύσει τα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά θα έρθει για να επιβάλλει όσα σκληρά μέτρα δεν κατάφερε να επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι συνεχόμενες κωλοτούμπες των τελευταίων ήμερων τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης καταδεικνύουν ότι όλα τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου δεν έχουν καμία ιδεολογική διαφορά και πως η μόνη τους σύγκρουση προέρχεται από το ποιος θα διαχειρίζεται την εξουσία.
Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι η επισφράγιση της συνενοχής όλου του πολιτικού συστήματος! Δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν αυταπάτες! Δεν πρέπει να δώσουμε καμία περίοδο χάριτος σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση προκύψει ,είτε από εκλογές είτε από διακομματική συνεννόηση. Αντίθετα πρέπει να παλέψουμε από την πρώτη στιγμή για άμεση ανατροπή της! Γιατί το ζήτημα της επιβίωσης μας δεν είναι θέμα αλλαγής προσώπων ή κόμματων αλλά ζήτημα συστήματος! Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξουμε!